Order of the Broken Roses

Sessie 21
Vengeance Set In Stone

De Guardians hebben Erve, de Elven Gray Knight terug naar Willy’s mausoleum gebracht. Taleisin kwam later aan die vertelde dat Kaylee vanwege een noodgeval in Takera de groep had verlaten.
Taleisin en Luían besloten om daar mee te helpen met opruimen en dreigingen te weren. Op een zwervende ogre na was er voor hen niet veel te zien.
De rest werd tijdens de terugreis naar Arkanas verrast door een rots van een reus die Nyssa raakte.

De volgende dag gingen jullie eerst naar Alwinar om de gelootte wapens te verkopen. Keltar ging daarna naar een magische kleermaakster die een mysterieuze mantel had die schade kon verminderen tegen een klein offer.
Hij mocht deze hebben, als zij haar man kondne vinden die in een grot net buiten Arkanas op zoek ging naar Gorgonschubben. Toen zij naar buiten kwamen, ontmoetten zij een vaal groene Dragonborn met een zwarte greataxe die naar capabele krijgers zocht. Zij naam is To’Rack, die wraak op Takhisis, de generaal van de Blackguards of Soth wil. Deze zijn verbonden met de Roses, wat duidelijk werd door een zwarte roos die in To’Rack’s mond was gestopt.

In de grot vonden jullie eerst Ettercaps en andere spinnen die jullie vrij makkelijk versloegen. Jullie wouden de Gorgon, deze ijzeren stier, naar buiten lokken, maar hij vond jullie eerst. Jullie overleg lokte ook een aantal Cockatrice en een Basilisk. Na een lange strijd kon de Gorgon geen kant uit dankzij Keltar’s kracht die de hoorn van dit monster eraf trok.
Met de alchemische mogelijkheden van deze monsters en de zoektocht naar Amar’s man is de reis door de grot nog niet voorbij.

Nieuwe NPC’s:
- Amar, de Elf kleermaakster. Ze heeft gevlochten blond haar, bruine ogen. Ze draagt een bril met gouden steeltjes. Ze draagt nette, modieuze kleding met een kleine cape van konijnenbont. Ze heeft een grijze konijn genaamd Cori. Zij had een mysterieuze monk mantel voor Keltar die ze bereid was om te geven als zij haar man konden vinden die Gorgonschubben wou verzamelen. Die is al een paar dagen weg, waardoor zij depressiever dan normaal is.
- To’Rack, een vaalgroene Dragonborn vol littekens met een zwart-rode greataxe. Hij is 3 jaar terug vermoord door Takhisis en zoekt nu naar wraak. Zijn greataxe heeft speciale magie die bloed van de gebruiker vereist.
- Takhisis, generaal/leider van de Blackguards of Soth, een ridderorde v/d Roses, met een zwarte greatsword.

View
Sessie 20
In (Un)Living Color

De Guardians hebben de magiërs van Malareth, de Flesh Golem en de kamer onderzocht en geloot, voordat zij de een kamer betraden die een moeilijke ‘Prismatic Puzzle’ bevatte met standbeelden in de vorm van cultisten. Nadat deze werd opgelost, bleek er in het standbeeld van Thanatar met Xacarbas een kluis te zitten die met de gekleurde nummers kon worden geopend. Hierin zaten shards, scrolls, muntstukken en een Manual of Flesh Golem, inclusief de zombiemakende en gooiende reus dat een Grave Titan heet.
In het kamer met gegrom en gebonk vonden jullie een mislukte Flesh Golem. Dit was ooit een reus, op de vlucht voor een draak uit het moeras. Hij en zijn leider Juka verscholen zich in de Sendatsu monnikentempel bij het Ironwood moeras.

De volgende dag hebben jullie zonder Taleisin en Kaylee, die het noorden gingen verkennen, in de academie Traevus het nieuws verteld en het Carrion Compass laten zien. Jullie hebben wapens bij een excentrieke en elusieve Eladrin verkocht en daarna het kompas gebruikt om de richting te weten waar Malareth heen is. Na 3 uur te paard richting het noorden kwamen jullie een bange man tegen die voor Willham/Willy Wenneburn, de begraafplaatsbeheerder, werkt. De man heet Asar en vertelt over een Elven Gray Knight die de doden moest tellen, die niet meer terugkwam. Er bleek een groep cultisten in het mausoleum een zwakkere Shadow Demon had opgeroepen om Erve bezeten te nemen. Na het verslaan van de cultisten en de demon hebben jullie Erve terug gebracht naar Willy om hem veilig te stellen.

Nieuwe NPC’s:
- Jixin, de Rogueleider die zich in het lab had overgegeven. Hij was in Nezul’s Nepenthe te vinden voor jullie afspraak.
- Alwinar, de elusieve Eladrin wapenhandelaar. Bleke huid, zilver haar met blauwe lokken, lichtblauwe ogen en een kleine neus. Donkerblauwe harembroek en wijd wit shirt. Ook had hij een tattoo van een wassende maan en een volle maan op zijn handen.
Hij had een lichte zwalk in zijn lopen, schudt zijn hoofd heen en weer. Soms heeft hij een dik Eladriaans accent.
- Erve, Elven Gray Knight met middellang blond haar en blauwe ogen, die de doden telt en voor moest zorgen dat de doden dood blijven.
- Willham/Willy Wedderburn: een vrij lange man met kort rood haar, leren jas en een zwart, groen, oranje kilt.
- Asar, een grijsharige collega van Willy.

Magic Items:
Carrion Compass: stop een stuk van recent geslachte ondode in dit apparaat. Het leidt je tot 1 uur lang naar zijn maker of meest recente beheerser (wat dichterbij is).
Crossbow of Silver Flame (Attunement): Hand Crossbow +1d6 Fire (Stormcrow)
Shard of Vampirism (Weapon): +1d6 necrotic, jij krijgt helft aan HP terug
Bij nat 20, extra 1d4 necro, helft terug in HP
Shard of Viciousness (Weapon)
- Vicious Critical: Wanneer je een natural 20 gooit, dan doet het wapen extra 2d6 damage.
- Black Energy Bolster: Als een bonus action, kun je duistere magie in het wapen stoppen. Als je raakt, mag je 2 extra weapon dice damage doen, maar je neemt de helft van deze damage in niet te verminderen necrotic damage.
- Shard of Bloodfire (Armor):
Als je onder de helft van je HP komt, dan krijgt iedereen binnen 5 ft. van jou 1d4 Fire damage.
- Bone Staff (Attunement): Quarterstaff: +1d6 necrotic en jij krijgt helft aan HP terug.
Bij nat 20, extra 1d4 necro, helft terug in HP.
Bij kill 5 temp HP (deze zijn 1 uur geldig)
- Lifedrinker Greataxe (Attunement): Bij kill krijg je 5 temp HP; +1d6 necrotic op crit

View
Sessie 19
Malareth's Monsters and Mercenaries

Nadat iedereen zijn/haar ding in Arkanas had afgehandeld, verzamelden jullie in het park op de campus om alles te bespreken. Daarna hebben een paar Guardians de ingang van het oude lab in de gaten gehouden. Jóna en Stormcrow zijn terug naar Kelmenor’s toren gegaan om in de privébibliotheek te duiken. Jullie vonden informatie over de zombiereus bij het kasteel, over het oude laboratorium en over het magische kompas wat jullie terug moesten brengen.

De zombiereus is naar verhalen één brok necrotic energie, die zombies kan maken en deze naar doelwitten gooit. Het oude laboratorium werd vroeger gebruikt voor necromancyonderzoek. Eerst werd het gedoogd, later werd het alleen met uitzonderlijke redenen opengesteld en sinds een paar jaar is het verboden terrein.
Het magische kompas, het Carrion Compass, traceert beheersers of makers van undead als een deel van de undead in het kompas wordt gestopt.

In Kelmenor’s oude toren hebben jullie besloten om het oude laboratorium in te sluipen om de zaak omtrent Malareth, de vermiste student, op te lossen. Toen jullie daar aankwamen, bleek een opslagruimte een val van Thanatar te zijn vol puzzels. Hij vertelde over dat Malareth zijn protegé was en dat zijn huurlingen ‘de regenboog volgen totdat het in het zwart vervaagt.’

Na snel denkwerk konden jullie naar de andere ruimtes waar jullie huurlingen van Malareth vonden.
Sommigen van hen hadden gekleurde tatoeages van nummers op hun achterhoofd.
Nadat jullie het laboratorium verder hebben verkend, vonden jullie een werkkamer waarin een Flesh Golem stond. Dit verschrikkelijk wezen, gemaakt van meerdere lijken, kreeg hulp van andere magiërs om jullie tegen te houden. Na een hardgevochten strijd gingen zij één voor één neer waarna er hopelijk meer antwoorden komen.

View
Sessie 18
Feywild Foils & Arcane Culture Shock

Na de ontmoeting met de afgezanten van Eira hebben jullie genoten van het Wyrmfall Festival.
In Eamon Bayle was er een kroeggevecht, aangesticht door een groepje gremlins, leprechauns en een kleine draak. Keltar, Taleisin en Kaylee hebben dit opgelost zonder te weten dat de Fey(wild) wraakzuchtig is als er fey worden gedood. Luían is na dit nieuws met allerlei offers naar een heuvel gerend om een ritueel te doen om de fey tevreden te houden. De pixie Listra vertelde dat de consequenties verminderd worden. Ook vertelde zij over reuzen en een draak die de feeën in het moeras bedreigen.
De volgende dag hebben jullie jezelf aangekondigd als ‘Guardians of Albion’ en hebben onder meer de Blue Dragon Cloak en Gauntlets opgehaald.

Onderweg kwamen jullie Burgess, een Artificer, tegen die werd overvallen door Malareth, een jonge Shard-tovenaar die met zijn groep een doosje met een kompas had gestolen. Ongeveer 30 goblins probeerden daarna de kar aan te vallen, wat jullie hebben verijdeld.

In Arkanas werd het snel duidelijk dat deze stad met grote, hoge gebouwen een hotspot van oplichtende leylijnen is, wat overweldigend voor sommige helden was. Wat gelijk opviel, waren de hoge, zwarte toren en het herenhuis dat dient als de academie. Daar hebben jullie kennisgemaakt met de magische ‘technologie’ voor alledaags gebruik, handelaren in magische items en zeldzame onderdelen. Stormcrow is naar de academie gegaan om informatie te krijgen bij oude professoren en de decaan.

View
Sessie 17
Near-Fatal Traveling Attractions

Jóna, Taleisin, Keltar en Stormcrow hebben de laatste uren van de eerste festivaldag in circus Traveling Attractions besteed, waar ze na een ‘horroract’ ontdekten dat er een Lo’Goth Smiler backstage voor onrust zorgde.
Deze griezelige hagedis-achtige wezens hangen rond op festivals en proberen onvermoedende bezoekers te lokken om ze daarna corruperen om nieuwe exemplaren van hun soort maken. Zij probeerden samen met Medina, de circuspriester, een transformerend kind van deze vloek te ontdoen wat na pijn en moeite lukte.

In Éamon Bayle dachten ze een goede nachtrust te krijgen, totdat een Half-Orc huurmoordenaar Taleisin’s kamer betrad. Deze verraste Taleisin met een bijna dodelijke aanval voordat de heldengroep met hem had afgerekend. Hij had een groot oog op zijn armor staan, wat stond voor een savage orcclan die in Hill Valley voor chaos had gezorgd.

De tweede festivaldag verliep relatief rustiger. Via Jóna’s ‘Speak With Dead’ kwamen jullie erachter dat Keltar eenmaal iets had verijdeld en dat zijn groep een Devourer wil voeren met slachtoffers. Jullie hebben de huurmoordenaar bij de begraafplaats een waardig einde gegeven, voordat jullie het festival verder verkenden met onder andere een boogschietwedstrijd en een eetwedstrijd.

Later kwamen Luían en Taleisin een paars-grijszilveren tent in het centrum tegen die van de afgevaardigden van Eira waren. Zij lieten hun curiositeiten uit Eira en Avalona aan de heldengroep (en andere geïnteresseerden) zien en om hen namens de Clarets te feliciteren met hun heldendaad. Zo begon de tweede festivalavond, hopelijk niet met meer nare verrassingen.

Nieuwe NPC’s:

- Tamara, Elf vrouw met lang blond haar met hoepelringen als oorbellen en haarknipjes in de vormen van bladeren, stenen en andere natuurgerelateerde symbolen. Zij is de kruidenvrouw in Hexa met ee winkel vol planten en kruiden aan de muur.
- Feline, Human vrouw die tijdens de circusvoorstelling haar dochter Penelope kwijtraakte. Deze transformeerde bijna in een Lo’Goth Smiler. Samen met Medina, de circuspriester, konden ze haar herstellen.
- Alban, Human man met kort bruin haar, netjes bijgehouden baard. Hij is een sarcastische begraafplaatsmedewerker die onder Etreus werkt.
- Dante & Shellán, formeel geklede afgevaardigden van de Clarets, leiders van Eira die ook wel de “White Duke” & “White Duchess” worden genoemd. Zij werden gestuurd om de drakendoders te feliciteren, allerlei curiositeiten te verkopen en de helden een magisch doosje te geven.

View
Sessie 16
Wyrmfall's Calls and Fallouts

Jullie hebben goed uitgerust na een paar zware dagen van het bestrijden van draken, cultisten en ondoden.
De dagen voor het Wyrmfall festival hebben jullie geprobeerd om dichter bij jullie persoonlijke doelen te komen.

Nyssa heeft tijdens een moeilijk vader-dochtergesprek informatie gekregen over het medaillon, wat jullie in de drakenschat hadden gevonden. Luían heeft in het bos ten noordwesten van Hexa een uilennest met kuikens gevonden, waar de moederuil door zuur was gedood. Ook kreeg ze een groen uilenbeeldje van haar druïdecirkel van de groep, nadat ze dit beeldje van Alexi hadden gekocht. Keltar hielp mee met opbouwen en kreeg via Hanati de tip om bij haar broer Geraldo in Arkanas langs te gaan. Hij heeft misschien mogelijkheden om meer antwoorden te krijgen over zijn dorp en zijn geliefde.

Jullie hielpen ook een arme wijk in Hexa, nadat jullie via een te enthousiaste jonge page in spé, hadden gezien hoe deze wijk en deze mensen er aan toe waren.
Ook heeft Stormcrow via Adazil te horen gekregen dat Sverege, de hoofdpriester van Hexa, terug is van een reis naar Ankhar. Hij vertelde over de Storm Seekers, priesters uit de woestijnstad, die naar Hexa komen om mensen te troosten/helpen na de drakenervaring.
Via een onderwereldcontact uit Arkanas kreeg Taleisin het nieuws niet-geregisteerde magiërs worden gewantrouwd in de magiestad en dat alle necromancy-spells (inclusief wederopstandingsspreuken) in de ban zijn gedaan.

Jullie hebben na Taleisin’s nachtelijke avontuur met Blueblood het zwaard ondervraagd. Na Kaylee’s lange tolksessie en Stormcrow’s Identify-spell hebben jullie ontdekt dat Blueblood inderdaad een drakenslachtend zwaard is, dat zijn volledige kracht krijgt bij het doden van een draak.
Ryusun, de geest in het zwaard, is vervloekt door een kwade tovenaar die drie jonge draken gebruikte om over Albion te heersen. Daarnaast is Blueblood verbonden met twee andere magische zwaarden, die door zijn twee drakenslachtende broeders van de Knights of Myth Drannor werden gebruikt.

De huldiging door de burgemeester van Hexa luidde de opening van het Wyrmfall Festival in met optredens, stalletjes met allerlei waren en ontmoetingen met oude bekenden en nieuwe kennissen van heinde en verre.

View
Sessie 15
Court Room Destruction & Awakening

De G.L.D. begon in de tempel van Minos aan een sigilpuzzel, die zij dankzij goed samenwerken en logisch nadenken konden oplossen. Hierdoor gingen negen magische doodskisten op slot, waar eerst skeletten uitkwamen.

Dit zorgde ervoor dat een platform naar beneden ging, waar een altaar aan Minos was met allerlei potions, Mad Malady-maskers en allerlei andere voorwerpen.
De heldengroep kwam in een muziekkamer een groep dansende doden tegen, die door een kapotgeschoten speeldoosje de groep gingen aanvallen. Dit verraste de groep, zodat er twee bewusteloos neervielen. Door snel ingrijpen eindigde deze encounter niet in mineur.

In een grote hal kwam een grote Minotaur op jullie afgestormd, die ondanks zijn brute kracht het aflegde tegen de enorme groep. Jullie vonden bij het een brief in Roses-code. Hier stond in dat de Tabula Rosa niet in de tempel lag, de schrijver verder onderzoek deed en de Blackguards of Soth in het noorden ging waarschuwen.

Zij kwamen in een rechtszaal aan, waar Dodeniris, een Beholder Zombie heerste. Tijdens het moeizame gevecht probeerden zij ook de resterende artifacten van Minos te vinden. Zowel helden als het terrein werden beïnvloed door dit wezen, totdat Luían’s Moonbeam voor de genadeklap zorgde.

Minos, de Laatste Rechter, verscheen als een grijs-goude verschijning nadat jullie de vijf artifacten in de lege plekken op de sacrofaag hebben gestopt. Hij stelde zich voor en bedankte de groep voor hun daden. Taleisin kreeg de keuze of hij het pad van Minos wou volgen of alles wou vergeten. Na zijn keus kwam er een lichte heilige energie over zich heen. De rest mocht vragen stellen aan Minos, voordat hij weer naar de Fugue Plane verscheen.
Jullie hebben samen met de Gray Knights bij Etreus geslapen, waar Sílas vertelde dat hij Adazil’s kelk in de tempel had gevonden.

View
Sessie 14
Undead Be Not Proud

De draak daalde tijdens de hevige storm over Hexa, wat velen van de G.L.D. is bijgebleven. De volgende dag gingen jullie, na de nodige rust en geruststelling dat Hexa niet is vernietigd, naar de tempel van Minos.
Onderweg kwamen jullie een aantal mensen tegen die rantsoenen en andere dingen naar de begraafplaatsbeheerder Etreus brachten. Deze gaf jullie een verscheurd perkament met daarop vreemde tekens. Zelfs na een Potion of Comprehend Languages kwam Jóna niet verder dan “ondoden, gewapend, Minos, Fugue Plane, rechter”.

In de welkomsthal werden jullie “verwelkomd” door zes mannen in zwarte gewaden en een krachtige magiër genaamd Thanatar, de leider van de Order of the Broken Roses. Hij ontsnapte met één van zijn volgers, maar jullie versloegen de rest van de groep. In hun zakken vonden jullie naast wapens en geld ook een verscheurd perkament met symbolen van Minos en een gecodeerde brief met daarin een stappenplan:

- Zoek de Tabula Rosa
- Onteer Minos met Desecration Spell
- Aanbid de Dod’n’Ris

Tijdens het verkennen van de tempel kwamen julli erachter dat in deze tempel allerlei facetten van dodenrituelen worden beoefend. Jullie zagen een kamer met crematieovens en scheppen. Een andere kamer bevatte materialen om zogenaamde dodenboeken te schrijven.

In één van de gangen vlogen de meubels jullie om en tegen de oren, voordat jullie in de kamers aan deze gang wapens, armor, en andere spullen vonden. Deze bleken van Víktora en Sílas te zijn, twee bekende Gray Knights, die in een andere kamer gevangen zitten en door hun bewakers van hun slaap zijn beroofd. Ook vonden jullie het Sword of Revealing Light, het zwaard dat eens van paladin Marcus was, in een andere kamer met wat andere spullen. Aan het eind van de behekste gang vonden jullie een kamer, met doodskisten tegen de muren en een incompleet vlak voor elementsigils.

View
Sessie 13
The Dragon's Scorn Comes

De heldengroep onderzocht na het verslaan van de twee blauwe wyrmlings de schatten van de draken. Dat bestond uit +/- 7000 muntstukken, beeldjes, edelstenen. Daaronder lag een befaamde Bag of Holding
met daarin een aantal magische items. Keltar vond tijdens het onderzoeken van de rest van de kamers een aantal spinnen, die jullie snel hebben verslagen. Jullie hebben de webben en het gif weten te verkrijgen voor verkoop/eigen gebruik. Amhara gebruikte deze tijd om zoveel mogelijk onderdelen van de twee draken te oogsten, inclusief bloed, huid, schubben, tanden, klauwen en andere delen.
De spellcasters hebben 1 volle dag gebruikt om de grote ruimte te zuiveren van drakenmagie, terwijl Keltar de koets ophaalde om iedereen en de schatten mee te nemen.

Terug in Hexa hebben jullie een deel van de drakenonderdelen verkocht aan Doma, de alchemiste. Ook zijn jullie naar de burgemeester geweest, die jullie heldendaad wil eren met een dorpsfestival genaamd Wyrmfall Festival. Deze vindt een week na de zware storm plaats.
Met de naderende storm in gedachten hebben jullie maatregelen genomen tegen de storm, onder andere het bevestigen van bliksemafleiders op de hoogste gebouwen en de koets.

De storm begon rond middernacht met iedereen op de uitkijk. Luían zag door de donkere wolken een grote schaduw die begon te dalen….

View
Sessie 12
The Dread of Indikhan

De G.L.D. heeft in de ochtend Muray gesproken, die uitlegde dat hij onderzoek deed naar geesten en de Spirit Realm met behulp van zijn bol.

Jullie gingen naar de grote bijenkorf om Red Stripe Honey te halen. Dit ging vrij makkelijk na het gebruik van rook en Lúian’s druid magic om zo een deel van de honing, royal jelly en was te halen, die de bijen niet nodig hadden.
Na wat handelen in de stad kwamen jullie in de stallen van Hexa een oude koets van de voormalige koning Harald van Eira tegen. Naast de geheime compartimenten had deze koets nog een geheim: er zat een magische vlek van necromancy op.

In Éamon Baile zagen jullie Amhara Margara, een harvester en drakenjager uit de woestijnstad. Hij vertelt jullie, naar aanleiding van zijn ontmoeting met Keltar, dat hij onderzoek heeft gedaan naar de kobolds. Zij werken onder twee wyrmlings, Ormarr en Thundris, kinderen van “Blue-Throated One” Indikhan. Dit is een volwassen blauwe draak, waar Amhara ervaring mee heeft, aangezien deze draak zijn stad jaren terug al terroriseerde en zijn familie heeft vermoord.

Na veel voorbereidingen is de groep met twee wachters en Amhara naar de plek gegaan, waar de draken vermoedelijk zaten. Onderweg hebben ze de pixie Listra met Royal Jelly overtuigd om Blueblood, een drakenslachtend zwaard, te geven om ze te helpen in de strijd. Hierna hebben ze na een spannende strijd de twee wyrmlings en drie kobolds gedood.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.