Order of the Broken Roses

Sessie 16

Wyrmfall's Calls and Fallouts

Jullie hebben goed uitgerust na een paar zware dagen van het bestrijden van draken, cultisten en ondoden.
De dagen voor het Wyrmfall festival hebben jullie geprobeerd om dichter bij jullie persoonlijke doelen te komen.

Nyssa heeft tijdens een moeilijk vader-dochtergesprek informatie gekregen over het medaillon, wat jullie in de drakenschat hadden gevonden. Luían heeft in het bos ten noordwesten van Hexa een uilennest met kuikens gevonden, waar de moederuil door zuur was gedood. Ook kreeg ze een groen uilenbeeldje van haar druïdecirkel van de groep, nadat ze dit beeldje van Alexi hadden gekocht. Keltar hielp mee met opbouwen en kreeg via Hanati de tip om bij haar broer Geraldo in Arkanas langs te gaan. Hij heeft misschien mogelijkheden om meer antwoorden te krijgen over zijn dorp en zijn geliefde.

Jullie hielpen ook een arme wijk in Hexa, nadat jullie via een te enthousiaste jonge page in spé, hadden gezien hoe deze wijk en deze mensen er aan toe waren.
Ook heeft Stormcrow via Adazil te horen gekregen dat Sverege, de hoofdpriester van Hexa, terug is van een reis naar Ankhar. Hij vertelde over de Storm Seekers, priesters uit de woestijnstad, die naar Hexa komen om mensen te troosten/helpen na de drakenervaring.
Via een onderwereldcontact uit Arkanas kreeg Taleisin het nieuws niet-geregisteerde magiërs worden gewantrouwd in de magiestad en dat alle necromancy-spells (inclusief wederopstandingsspreuken) in de ban zijn gedaan.

Jullie hebben na Taleisin’s nachtelijke avontuur met Blueblood het zwaard ondervraagd. Na Kaylee’s lange tolksessie en Stormcrow’s Identify-spell hebben jullie ontdekt dat Blueblood inderdaad een drakenslachtend zwaard is, dat zijn volledige kracht krijgt bij het doden van een draak.
Ryusun, de geest in het zwaard, is vervloekt door een kwade tovenaar die drie jonge draken gebruikte om over Albion te heersen. Daarnaast is Blueblood verbonden met twee andere magische zwaarden, die door zijn twee drakenslachtende broeders van de Knights of Myth Drannor werden gebruikt.

De huldiging door de burgemeester van Hexa luidde de opening van het Wyrmfall Festival in met optredens, stalletjes met allerlei waren en ontmoetingen met oude bekenden en nieuwe kennissen van heinde en verre.

Comments

Natchai

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.