Order of the Broken Roses

Sessie 8

Curses, Churches and Incarceration

Bij de barakken in Edena zijn jullie Kaylie, een Half-Elf paladin, tegengekomen, die samen met jullie verschillende zaken heeft onderzocht.

Een daarvan is het zwarte meer ten westen van Edena. Deze was vervloekt was door alle negatieve energie die er in de omgeving hangt, door de moorden van extreme Pax-priesters op onschuldige mensen.
Bij het meer zat ook de sterkste geest, een demonenjager, die werd verdronken met stalen ballen aan haar voeten. Om haar naar het hiernamaals te laten gaan, moest zij een waardige uitvaart (door een Hunter’s Pyre) hebben.
Bij haar lichaam in het meer vonden jullie een Arrow of Demon Slaying, een kistje met goud en een schild met daarop het wapen van het hof van Eira. Nadat jullie haar op de Pyre hebben gelegd en verbrand, werd het water weer helder.

Ook gingen jullie onderzoeken wat er niet pluis was in een Edenase kerk. Jullie vonden een lichtroze aura om één van hen. Jullie probeerden ’s avonds in die kerk te sluipen, maar Keltar & Taleisin raakten in gevecht raakten met een aantal priesters. Taleisin werd gearresteerd en in de gevangenis bij de barakken gegooid, waar hem een rechtszaak wacht.
Jullie ontdekten de volgende dag dat de standbeelden bij het altaar een mechaniek waren voor een geheime ingang in die kerk.

Nadat de impulsieve rogue een aantal uur in de gevangenis heeft gezeten, kwamen jullie samen met Kaylie en Benedict op een alternatief: Taleisin krijgt een week lang een morele boot camp van Kaylie, waarin zij hem heropvoedt. Mocht Taleisin zich misdragen, ligt zijn lot in haar handen.

Comments

Natchai

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.